Home > Cases > Government & Non-profit organizations > Youké | Digitaal jaarbeeld
Youké

Een jaar in een interactief jasje

Van statische plaatjes naar een interactief jaarbeeld.

Youké zet zich in voor een sterke jeugd. Effectgroep* was al eerder betrokken bij de restyle van de huisstijl. Die mocht nu toegepast worden in een digitaal en interactief jaarbeeld. Met het jaarbeeld geeft Youké inzicht in waar zij zich het afgelopen jaar voor heeft ingezet.

You have a marketing challengeIf we meet up, it is certain to turn into something great.

Search result

Vraag

Aantrekkelijk presenteren

Youké wilde graag haar prestaties van het afgelopen jaar op een andere manier presenteren. Hierbij moest er voldoende ruimte zijn voor de verschillende activiteiten en cijfers. Natuurlijk aantrekkelijk gepresenteerd, zodat de lezer informatie snel kan ontsluiten binnen zijn of haar interessegebied.

Doelen

Informatief en overzichtelijk

  • Grote hoeveelheid tekst en data aantrekkelijk presenteren.
  • Makkelijk en snel informatie vinden die jij interessant vindt.
  • Goede en leuke ervaring bieden op ieder device formaat.
Oplossing

Een unieke one-pager

Hoewel het resultaat als een one-pager is opgesteld, staat er stiekem toch een hoop informatie in. De pagina leest als het verhaal van Youké in 2019, maar is eigenlijk een grote inhoudsopgave met op verschillende punten uitstapjes naar meer verdieping. De cijfers zijn op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier gepresenteerd met geanimeerde grafieken en statistieken. Om geen scherm vol met data te krijgen is het onderdeel cijfers verdeeld over drie categorieën die horizontaal sliden. Zo houden we het overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Iedere regio heeft een eigen verhaal. Deze informatie is eenvoudig te ontsluiten door een klik op de interactieve kaart, met daarnaast een legenda met de relevante onderwerpen. Zo biedt dit in één oogopslag een totaaloverzicht en is het eenvoudig om je interessegebied te vinden, zowel geografisch als op inhoud. Na een klik op een regio verschijnt een lay-over waarin de volledige inhoud wordt getoond.

Op een vergelijkbare manier zijn de toekomstambities van Youké gepresenteerd, snel overzicht, makkelijk leesbaar en dus met een maximaal gebruiksgemak.

Resultaat

Alles wat gevraagd werd

Achter alle doelstellingen kan een vinkje gezet worden! Het resultaat is een digitaal jaarbeeld dat prettig leest, een goed overzicht biedt en een fijne gebruikerservaring geeft.

Bekijk het jaarbeeld hier
effectmakers

Team

Mogen we je voorstellen aan het team dat deze opdracht uitgevoerd heeft?

Marlous van de Wiel Communicatie­adviseur
Ingrid van Vliet Developer
Erik Ranke Digital Designer
Marlous - senior communicatie adviseur - effectgroep

Interesse in een interactief jaarverslag?

Marlous is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Marlous via marlous@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 791.

Neem contact op