Home > Ons werk > Digital > Youké | Digitaal jaarbeeld
Youké

Een jaar in een interactief jasje

Dit jaar geen statische plaatjes, maar een interactief jaarbeeld voor Youké.

Youké zet zich in voor een sterke jeugd. Effectgroep* was al eerder betrokken bij de restyle van de huisstijl. Die mocht nu toegepast worden in een interactief jaarbeeld. Met het jaarbeeld geeft Youké inzicht in waar zij zich het afgelopen jaar voor heeft ingezet.

Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief
vraag

Prestaties van 2019 aantrekkelijk presenteren

Youké wilde graag haar prestaties van het afgelopen jaar op een andere manier presenteren. Hierbij moest er voldoende ruimte zijn voor de verschillende activiteiten en cijfers. Natuurlijk aantrekkelijk gepresenteerd, zodat de lezer informatie snel kan ontsluiten binnen zijn of haar interessegebied.

youke-jaarverslag
Doelen

Aantrekkelijk, informatief en overzichtelijk

  • Grote hoeveelheid tekst en data aantrekkelijk presenteren.
  • Makkelijk en snel informatie vinden die jij interessant vindt.
  • Maximaal gebruik maken van de ruimte die de nieuwe huisstijl biedt.
  • Goede en leuke ervaring bieden op ieder device formaat.
youke-jaarverslag
oplossing

One-pager, maar stiekem toch niet

Hoewel het resultaat als een one-pager is opgesteld, staat er stiekem toch een hoop informatie in. De pagina leest als het verhaal van Youké in 2019, maar is eigenlijk een grote inhoudsopgave met op verschillende punten uitstapjes naar verdieping.

De cijfers van 2019 zijn op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier gepresenteerd met geanimeerde grafieken en statistieken. Om geen scherm vol met data te krijgen is het onderdeel cijfers verdeeld over drie categorieën die horizontaal sliden. Zo houden we het overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Iedere regio heeft een eigen verhaal. Deze informatie is eenvoudig te ontsluiten door een klik op de interactieve kaart, met daarnaast een legenda met de relevante onderwerpen. Zo biedt dit in één oogopslag een totaaloverzicht en is het eenvoudig om je interessegebied te vinden, zowel geografisch als op inhoud.

Na een klik op een regio komt er een layover waarin de volledige inhoud wordt getoond voor maximaal leesgemak, geen afleiding, enkel de inhoud en een navigatiemogelijkheid om snel door te lezen over een andere regio.

Op een vergelijkbare manier zijn de toekomstambities van Youké gepresenteerd, snel overzicht, makkelijk leesbaar en dus met een maximaal gebruiksgemak.

digitaal-jaarbeeld
Resultaat

Alles wat gevraagd werd

Achter alle doelstellingen kan een vinkje gezet worden. Het resultaat is een jaarbeeld dat prettig leest, een goed overzicht biedt en een fijne gebruikerservaring geeft. De grote hoeveelheden inhoud zijn op een eenvoudige manier te ontsluiten en de vernieuwde huisstijl zorgt ervoor dat het een zeer herkenbaar Youké jaarverslag is geworden.

Bekijk het jaarbeeld hier
effectmakers

Team

Teamwork makes the dream work! Diverse expertises werden ingezet om een groot succes van deze opdracht te maken, van creatie tot projectmanagement en van UX design tot development.

Erik Ranke Digital Designer
Ingrid van Vliet Developer
Marlous van de Wiel Communicatie­adviseur

Ook enthousiast over een interactief jaarverslag?

Marlous is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Marlous via marlous@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 791.

Neem contact op