Home > Cases > Overheid & Non-profit > MantelzorgNL | Videoboodschap
MantelzorgNL

Een hart onder de riem

Hulde aan alle mantelzorgers

MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die belangeloos zorgt voor een naaste. Zij zetten zich met hart en hoofd in voor alle mantelzorgers in Nederland en behartigen hun belangen.

Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief

Zoekresultaat

Vraag

Een positieve videoboodschap

MantelzorgNL kwam bij effectgroep* met de vraag om een videoboodschap te ontwikkelen voor alle mantelzorgers in Nederland. Een groep die het vanwege de maatregelen rondom het coronavirus extra zwaar heeft.

Verwachtingen

Wat willen we bereiken

De boodschap moest positief zijn, echt een hart onder de riem voor alle mantelzorgers; kort en krachtig, zodat het ook goed via de verschillende online kanalen te delen was en aansprekend voor de doelgroep. Daarnaast was er het verzoek om de commercial binnen een week te realiseren. Inderdaad, een strakke deadline!

Creatieve aanpak

Alle hens aan dek

Natuurlijk wilden we MantelzorgNL helpen met de ontwikkeling van deze commercial. Wel moesten we rekening houden met een aantal beperkingen. Even langsgaan of iedereen uitnodigen voor de opnames was vanwege Covid-19 geen optie. Dus kozen we een andere, maar zeker net zo geslaagde route. Een korte online kick-off gaf ons de outlines voor de boodschap. Op basis hiervan hebben we het script geschreven en het storyboard opgesteld. Medewerkers van MantelzorgNL werd gevraagd allemaal één zin uit het script en één gebaar op te nemen met hun eigen mobiele telefoon. Hier werd massaal gehoor aan gegeven. Superfijn!

Speciale verrassing

Vanuit MantelzorgNL bleek er een lijntje te liggen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dus werd Minister Hugo de Jonge gevraagd om ook een bijdrage te leveren. Dat zou de boodschap nét dat beetje extra meegeven. En dat lukte! Het eindresultaat is dan ook een authentieke, warme boodschap voor alle mantelzorgers in Nederland.

effectmakers

Team

Gelukkig zijn Margriet en Marlous aanpakkers, zodat dit project in korte tijd én met goed resultaat opgeleverd is!

Marlous van de Wiel Communicatie­adviseur
Margriet Verweij Account Director
Marlous - senior communicatie adviseur - effectgroep

Ook op zoek naar een krachtige videoboodschap?

Marlous is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Marlous via marlous@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 791.

Neem contact op Plan een afspraak