Home > Ons werk > Campagnes > Gemeente Zeist | Maaltijd van Zeist
Gemeente Zeist

Maaltijd van Zeist

Awarenesscampagne

Gemeente Zeist zocht aansluiting met de burger en vond die in de maaltijd; een mooie metafoor! Dit bijzondere moment van de dag, de routines die we hebben en alles wat daarbij komt kijken, vormde het uitgangspunt van onze creatief-strategische vertaling. Op basis hiervan ontwikkelden we ook alle middelen voor de campagne.

Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief

Zoeken

nieuw

#Instastory

Deze campagne had een primeur voor de gemeente Zeist! Voor het eerst werkten zij met Instagram-stories, om zo hun zeer uiteenlopende doelgroep te kunnen bereiken. De stories waren een aanvulling op de voor hen meer gangbare communicatiemiddelen.

Gemeente Zeist - Maaltijd van Zeist - instastories
Uitwerking

Hier opeten of meenemen?

De campagne zoomt volledig in op de metaforen rondom het begrip ‘maaltijd’! Om de verschillende behoeftes van de doelgroep te beantwoorden, kregen mensen de mogelijkheid om op verschillende manieren hun inbreng te delen. Kort maar krachtig via de story, of in levenden lijve bij de wijkmanager.

Gemeente Zeist - Maaltijd van Zeist - instastories
Gemeente Zeist - Maaltijd van Zeist - posters
resultaat

Een strategische samenwerking

Anders dan anders bedachten wij dit keer niet het volledige concept, maar werkten wij verder op wat onze opdrachtgever al had bedacht. Dit resulteerde in een krachtige, creatieve stijl die in de volledige communicatie werd doorgevoerd. Een idee dat niet ‘eigen’ is, toch optimaal vertalen naar creatieve middelen; een geweldige uitdaging!

effectmakers

Team

Gemeente Zeist is een vaste opdrachtgever en een vast team effectmakers werkt aan uiteenlopende vormgevingsprojecten. Die samenwerking werkt!

Marlous van de Wiel Communicatie­adviseur
Anouk Dijkstra Grafisch Vormgever
Ronald van Spanjen Grafisch Vormgever
Louise Fien Project Manager
Marlous van de Wiel - communictieadviseur - effectgroep

Vrijblijvend brainstormen over jouw communicatieuitdaging?

Marlous is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Marlous via marlous@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 791.

Neem contact op