Home > Ons werk > Copy & Content > ICTZ | HIP Online
ICTZ

Hip Online

Iets makkelijk maken

ICTZ is een toonaangevende ICT-dienstverlener in de gezondheidszorg met als specialisatie zorginformatiesysteem ChipSoft EZIS / HiX. ICTZ kwam bij ons met de vraag om mee te denken over de ontwikkeling van een visuele identiteit voor het nieuw te introduceren platform: HIP Online – een platform waarop ziekenhuizen gegevens van patiënten koppelen aan het elektronisch patiëntendossier. Het product kent een hoge mate van complexiteit. Hoe vertellen we dit verhaal op een manier die visueel aantrekkelijk is en het product begrijpbaar maakt?

Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief
Services

Digital Vormgeving

first things first

Brand Identity

De eerste stap is het ontwikkelen van een visuele identiteit, waarbij rekening gehouden wordt met de link naar ICTZ. Onze brand developers kiezen ervoor om animaties en graphics te gebruiken, wetende dat dit nieuwe merk zich in een complexe omgeving bevindt. Met deze visuele toolkit wordt het makkelijker om uitleg te geven en verhalen te vertellen in de wereld van elektronische patiëntendossier.

Hip Online vormgeving
video

Geanimeerde karakters

We ontwikkelen vervolgens vier karakters die we goed kunnen gebruiken om het (technische) verhaal zo helder mogelijk over de bühne te krijgen. Deze karakters komen terug in diverse communicatiemiddelen, zoals infographics. Tevens ontwikkelen we uitleganimaties die potentiële klanten en gebruikers snel en laagdrempelig uitleg geven. Iets ingewikkelds makkelijk maken: we houden er van!

Hip Online vormgeving
effectmakers

Team

Een crossmediaal team zorgde ervoor dat we HIP Online herkenbaar en begrijpelijk op de kaart gezet hebben!

Ronald van Spanjen Grafisch Vormgever
Mariëlle Timmers Projectmanager
Kirsten Flik Communicatieadviseur

Complexe content begrijpelijk over de bühne brengen?

Mariëlle is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Mariëlle via marielle@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 791.

Neem contact op