Home > Ons werk > Digital > ICTZ – HIP Online
ICTZ

Hip Online

Visuele identiteit en video

ICTZ is een toonaangevende ICT-dienstverlener in de gezondheidszorg met als specialisatie zorginformatiesysteem ChipSoft EZIS / HiX. ICTZ kwam bij ons met de vraag om mee te denken over de ontwikkeling van een visuele identiteit voor hun nieuw te introduceren platform: HIP Online – een platform waarop ziekenhuizen gegevens van patiënten koppelen aan het elektronisch patiëntendossier. Hun product kent een hoge mate van complexiteit. Hoe vertellen we dit verhaal op een manier die visueel aantrekkelijk is en het product begrijpbaar maakt.

Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief
online

Beleving en beveiliging

Vanuit deze uitdaging namen we de huisstijl en website onder handen. We creëerden een eigen identiteit van HIP Online, waarbij rekening gehouden wordt met de link naar ICTZ. Uitgangspunten voor het logo waren: Online beleving, een beveiligde omgeving, elektronisch patiëntendossier en betrouwbaar.

Ons grafisch team ontwikkelde de corporate identity inclusief logo, typografie en communicatiestijl met animaties en graphics. Door te kiezen voor animaties en graphics kunnen we het (technische) verhaal van HIP Online helder uitleggen en over de bühne brengen. We maakten daarom ook een zogenaamde uitlegvideoanimatie.

Hip Online vormgeving
video

Geanimeerde karakters

Om het (technische) verhaal zo helder mogelijk uit te leggen hebben we vier karakters gemaakt (in de stijl) die HIP Online in praktijk gebruikt. Deze karakters komen terug in de geanimeerde infographicvideo die we maakten. Een snelle en knappe video die de informatie behapbaar maakt. Zo helpen we ICTZ bij het bereiken en binden van hun klanten en gebruikers.

Hip Online vormgeving
effectmakers

Team

Teamwork makes the dream work! Diverse expertises werden ingezet om een groot succes van deze opdracht te maken, van strategie tot design en van projectmanagement tot vormgeving.

Ronald van Spanjen Grafisch Vormgever
Mariëlle Timmers Projectmanager

Ook een visuele identiteit nodig?

Mariëlle is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Mariëlle via marielle@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 791.

Neem contact op