Home > Ons werk > Brand development > Event Inspiration – nieuw online inspiratie platform voor event branche
Event Inspiration

Nieuw online inspiratieplatform voor de eventbranche

Visuele identiteit & website

Event Inspiration heeft een missie! Events kunnen en moéten beter, creatiever & met meer impact. Daarom delen zij dagelijks inspiratie en namen & rugnummers van mensen die je voor jouw volgende evenement écht even moet bellen.

Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief
Services

Branche

vraag

Een platform waar alles samenkomt

Ontwikkel een platform speciaal gericht op de eventindustrie waar eventprofessionals, geïnteresseerden en adverteerders elkaar kunnen vinden. Het platform moet ruimte bieden aan kwaliteitscontent over de eventindustrie, verdeeld over uiteenlopende categorieën. Het is ook een plek waar vraag en aanbod samenkomen.

doel

Overzichtelijk en aantrekkelijk

Event Inspiration is hét startpunt voor iedereen die een event organiseert! Hier vind je creatieve en objectieve inspiratie voor live events. Dat moet duidelijk zichtbaar zijn direct als je op de site komt. Met een heldere afzender, overzichtelijk geplaatste items, een superstrakke navigatie en natuurlijk ruimte voor krachtige visuals.

oplossing

UX design

Uiteraard dient het platform aan te sluiten bij de huisstijl en herkenbaar te zijn voor de bezoeker. De gebruikte kleuren, lettertypen en de opvallende color splash vind je dan ook terug op de website evenals het patroon gebaseerd op de opvallende e.

Het visual design mocht in de eerste plaats visueel en inspirerend zijn met veel gebruik van fotografie, video en andere soorten media. Het design van het platform is in de eerste plaats dus clean gehouden. Het is de content die moet opvallen en waar de aandacht naartoe moet gaan. De opzet van de overzichtspagina’s is gemaakt in een “card layout”. Dit biedt een grote mate aan consistentie, zorgt voor rust en overzicht en geeft volop mogelijkheden om te werken met fotografie.

Het UX design is in de eerste plaats zo duidelijk mogelijk gehouden met een krant-achtige manier van navigeren, dus overzichtspagina → artikel → relevante artikelen. De inhoud is ondergebracht in diverse categorieën.

boards

Interactief element

Vanuit de gedachte dat de doelgroep events organiseert is een “boards”-functionaliteit ontwikkeld. Alle content van Event Inspiration kan met één klik bewaard worden op een “board”. Deze is vrij in te delen door de gebruiker en dient als een verzamelplaats voor opgedane inspiratie. Het is te vergelijken met de functionaliteit achter Pinterest. Content is snel en eenvoudig op te slaan en in te delen op een board, zonder dat de gebruiker van de pagina wordt weggeleid.

Company Guide

Een ander belangrijk onderdeel van de website is de company guide. Dit onderdeel brengt vraag en aanbod bij elkaar. Onderverdeeld per categorie kan een eventorganisator leveranciers zoeken voor zijn volgende event. Uitgebreide zoekfilters zorgen voor optimaal gebruikersgemak.

resultaat

Een uniek platform voor de eventbranche

Een online platform dat tot stand is gekomen door met verschillende expertises (techniek, design, communicatie) en natuurlijk de opdrachtgever om de tafel te gaan zitten. De bezoekers zijn razend enthousiast over Event Inspiration. Klaar? Nee, het feestje is eigenlijk pas begonnen met de livegang. Ons digitale team blijft het bezoekersgedrag analyseren, de site doorontwikkelen en verder optimaliseren. To be continued…

Bekijk de te gekke site van Event Inspiration
effectmakers

Team

Teamwork makes the dream work! Diverse expertises werden ingezet om een groot succes van deze opdracht te maken, van strategie tot creatie en van design tot development.

Ingrid van Vliet Project Manager Digital
Erik Ranke Digital Designer
Job van den Heuvel Developer
Anouk Dijkstra Grafisch Vormgever

Vrijblijvend brainstormen over een website voor jouw bedrijf?

Mariëlle is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Mariëlle via marielle@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 791.

Neem contact op