Home > Ons werk > Brand development > Event Inspiration NL | nieuw platform voor de eventbranche
Event Inspiration

Nieuw online inspiratieplatform voor de eventbranche

Visuele identiteit & website

Event Inspiration heeft een missie! Events kunnen en moéten beter, creatiever & met meer impact. Daarom delen zij dagelijks inspiratie en namen & rugnummers van mensen die je voor jouw volgende evenement écht even moet bellen.

Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief
Services

Branche

vraag

Een platform waar alles samenkomt

Ons digitale team kreeg de vraag om dit nieuwe platform te ontwikkelen. Het programma van eisen vanuit de opdrachtgever was net zo groot als hun ambities: redactionele pagina’s, nieuwspagina’s, een online bedrijvengids met slimme zoekfuncties, vacaturebank, talloze advertentiemogelijkheden en nog eens twee pagina’s aan andere gewenste functionaliteiten. En dat alles te ontwikkelen op een stabiel platform met makkelijk CMS en alle ruimte voor doorontwikkeling en API’s.

extra doelstelling

Google's friend

Een belangrijke doelstelling van Event Inspiration NL is om Google’s best friend te zijn. Zoals de opdrachtgever het treffende verwoordde: het crawlen van de site moet voor Google een feestje zijn. Bij het technisch en functioneel ontwerp is hier vanaf de start veel focus op gelegd. Een goed begin is namelijk ook in de online wereld nog steeds het halve werk.

uitdagend

UX design en A/B testen

Het design moet in de eerste plaats visueel en inspirerend zijn met veel gebruik van fotografie, video en andere soorten media. Het is de content die moet opvallen en waar de aandacht naartoe gaat. De opzet van de overzichtspagina’s is gemaakt in een “card layout”. Dit biedt een grote mate aan consistentie en zorgt voor rust en overzicht. Op diverse manieren worden lezers getriggerd om naar de Company Guide te gaan, de plek waar de beste aanbieders uit de eventbranche zich presenteren.

De diverse design- en conversievoorstellen zijn vooraf uitgebreid getest door een testpanel en worden na live-gang geoptimaliseerd met doorlopende A/B-testen.

boards

Pinterest voor eventmanagers

Bezoekers van de website kunnen alle content bewaren op een of meerdere “boards”. Hiermee kan een organisator zijn of haar inspiratie en adressen van toeleveranciers overzichtelijk opslaan achter een persoonlijke login.

resultaat

Toonaangevend en snel groeiend

Event Inspiration NL heeft in korte tijd de harten veroverd van duizenden eventmanagers en organisatoren van festivals, culture evenementen en bedrijfsevenementen. De content die zij maakt is daarin uiteraard de grote succesfactor! Het door ons ontwikkelde platform zorgt voor optimale vindbaarheid, positieve gebruikerservaringen en maximale conversie voor de betalende partners. Zijn we klaar? Nee, na de livegang is het feestje eigenlijk pas echt begonnen. Ons digitale team analyseert, test en bouwt dagelijks verder aan het succes van dit mooie platform.

Bekijk de prachtige site van Event Inspiration NL
effectmakers

Team

Onze eigen inspirators (ofwel: effectmakers) werk(t)en dag en nacht om Event Inspiration NL in no-time op de kaart te zetten!

Ingrid van Vliet Project Manager Digital
Erik Ranke Digital Designer
Job van den Heuvel Developer
Anouk Dijkstra Grafisch Vormgever

Vrijblijvend brainstormen over een platform voor jouw bedrijf?

Mariëlle is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Mariëlle via marielle@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 791.

Neem contact op