De Kringen

Website om door een (k)ringetje te halen

Een platform om gelijkgestemden te ontmoeten

‘Wees jezelf, ontmoet anderen!’, dat is de slogan van De Kringen. Het is een organisatie die mensen uit de LBTH groep met elkaar in contact brengt om te praten, eten, het gezellig te hebben of iedere andere goede reden om samen te komen. Een nieuwe website stond hoog op het verlanglijstje.

Ben jij een fijnproever?Trakteer jezelf en probeer gratis ons nieuwe SNeK* magazine.

Zoeken

Vraag

Een website waar we weer mee voor de dag kunnen komen

De vorige website had zijn beste tijd gehad. Tijd voor een nieuwe dus, met de nieuwe huisstijl (ook ontwikkeld door effectgroep*). De website moet het positieve, sociale gevoel van de stichting overgedragen aan de bezoekers. Zij moeten op eenvoudige wijze een kring kunnen vinden waar zij zich in thuis voelen en op de hoogte gehouden worden van alle activiteiten van de organisatie in totaal, maar ook per kring.

Verwachtingen

Aantrekkelijk, informatief en overzichtelijk

  • Makkelijk een kring vinden of er een starten.
  • Eenvoudig in gebruik, zowel voor bezoekers als voor beheerders.
  • Iedere kring/regio zijn eigen ruimte om interessante content te publiceren.
  • Aansluitend bij de nieuwe huisstijl.
  • De diversiteit van de verschillende kringen moet goed naar voren komen.
Veel persona’s

Voor een diverse doelgroep

De leden van de kringen zijn zo divers als de kleuren van de regenboog. Verschillende mensen, verschillende wensen. Na een uitgebreid traject om de wensen in kaart te brengen en te prioriteren zijn we aan de slag gegaan met het ontwerp. Kleurrijk, vrolijk, open en eenvoudig waren de doelwaarden om met het design te starten. Dit is duidelijk terug te zien in het ontwerp.

Bijzondere focus is gelegd op het vinden van een kring voor geïnteresseerden. We hebben gekozen voor een indeling met provincies. Zo weet een bezoeker altijd welke activiteiten er in de buurt worden geïnitieerd. Iedere kring krijgt de mogelijkheid om zich voor te stellen en activiteiten te delen die worden georganiseerd. Voor aspirant leden is er een aanmeldformulier. Overzichtelijk en informatief, zo zien wij het graag.

De dynamische header geeft met mooie visuals een goed beeld van de leden, activiteiten en sfeer. Een groot uitklapmenu zorgt voor het totaaloverzicht om snel de juiste informatie vinden. We hebben een FAQ module geïntegreerd, waarmee veel voorkomende vragen direct beantwoord worden. Het gebruikte (WordPress) CMS is dynamisch opgezet, waardoor toekomstige uitbreidingen, koppelingen en aanpassingen makkelijk door te voeren zijn. Uiteraard is het CMS volledig gericht op optimale indexatie door en vindbaarheid in Google.

Het resultaat

De cirkel is rond

Het was een mooie uitdaging om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en aan alle wensen te voldoen. Door steeds de geformuleerde persona’s en doelen voor ogen te houden, is het ons samen met opdrachtgever gelukt om een meer dan goed eindresultaat neer te zetten.

Bekijk en beoordeel zelf. Dit is toch een website om door een (k)ringetje te halen?

Bekijk de website
De kringen, online plaform
effectmakers

Team

Met z’n drieën vormen ze geen kring, maar toch hebben deze effectmakers gezorgd voor een mooi eindresultaat en tevreden opdrachtgever!

Marlous van de Wiel
Senior Communicatie­adviseur
Erik - digital designer - effectgroep
Erik Ranke
Digital Designer
Ingrid - developer - effectgroep
Ingrid van Vliet
Developer

Een nieuwe website voor jouw vereniging of stichting?

Marlous is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Marlous via marlous@effectgroep.nl.

Neem contact op