Home > Ons werk > Campagnes > Gemeente Zeist | Awareness campagne Wat dacht je van een frisje
Gemeente Zeist

Wat dacht je van een frisje?

Awarenesscampagne

Sinds 2013 is het bij de wet verboden alcohol te drinken onder de 18. Toch wordt dit helaas nog volop gedaan, zeker in de gemiddelde sportkantine. De 15 alcoholschenkende sportverenigingen in de gemeente Zeist besloten hier gezamenlijk wat aan te doen. Het convenant ‘Sporten Samen Gezond’ werd opgesteld en door iedereen ondertekend. Maar nu tijd voor actie! De hulp van effectgroep* werd ingeroepen voor de ontwikkeling van een awarenesscampagne die stuurt op gedragsverandering.

Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief
Services

vraag

Ontwikkel een awarenesscampagne die stuurt op gedragsverandering

De boodschap, die door sommigen toch als nieuw wordt ervaren, moet echt passen en landen in het gesprek en de dagelijkse situatie. Om die reden kozen we voor een campagne die niet alleen een op zichzelf staande uitspraak, maar ook een komische, misschien wat sarcastische, repliek is. Altijd met een vriendelijke knipoog. Wordt er straks alcohol besteld of gedronken door of uitgedeeld aan jongeren onder de achttien, dan volgt er een cynisch, maar goedbedoeld: Wat dacht je van een frisje?

Aftrap

De campagne wordt vooral door de sportverenigingen zelf gedragen. Elk met hun eigen sfeer, leden en focus. Daarom hebben we een speciale toolkit ontwikkeld met diverse communicatiemiddelen; van bierviltjes tot spiegelstickers en van posters tot online uitingen. Tijdens het tekenen van het convenant werd de campagne onthuld, deze is in het voorjaar van 2019 verder uitgerold. Inmiddels hebben ook andere gemeenten aangegeven geïnteresseerd te zijn in deze campagne.

effectmakers

Team

Teamwork makes the dream work! Diverse expertises werden ingezet om een groot succes van deze opdracht te maken, van strategie tot creatie en van design tot projectmanagement.

 

Anouk Dijkstra Grafisch Vormgever
Marlous van de Wiel Communicatie­adviseur

Vrijblijvend brainstormen over jouw communicatie-uitdaging?

Marlous is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Marlous via marlous@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 791.

Neem contact op