Home > Cases > Overheid & Non-profit > Gemeente Zeist | Awareness campagne Wat dacht je van een frisje
Gemeente Zeist

Awarenesscampagne

Onder de 18 geen alcohol

Het is bij de wet verboden om onder de 18 alcohol te drinken. Toch wordt dit helaas nog volop gedaan, zeker in de gemiddelde sportkantine. De 15 alcoholschenkende sportverenigingen in de gemeente Zeist besloten hier gezamenlijk wat aan te doen. Het convenant ‘Sporten Samen Gezond’ werd opgesteld: tijd voor actie! De hulp van effectgroep* werd ingeroepen voor de ontwikkeling van een campagne die zorgt voor gedragsverandering.

Op de hoogte blijven?Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief

Zoekresultaat

Services

Vraag

Een vriendelijke campagne

De boodschap, die door sommigen toch als nieuw wordt ervaren, moet echt passen en landen in het gesprek en de dagelijkse praktijk waar sportverenigingen mee te maken hebben. Om die reden kwam onze copywriter met een campagne die een vriendelijke maar kritische repliek geeft, in situaties die zich regelmatig voordoen in sportkantines. Wat dacht je van een frisje?

Toolkit

Doe-het-zelf

De campagne wordt vooral door de sportverenigingen zelf gedragen. Elk met hun eigen sfeer, leden en focus. Daarom hebben we een toolkit ontwikkeld met diverse communicatiemiddelen; van bierviltjes tot spiegelstickers en van posters tot online uitingen. Tijdens het tekenen van het convenant werd de campagne onthuld, waarna de verenigingen zelf aan de slag gingen met de toolkit. De campagne is door verenigingen en leden enthousiast ontvangen! Inmiddels hebben ook andere gemeenten aangegeven geïnteresseerd te zijn in deze campagne.

effectmakers

Team

Deze frisse effectmakers tekenden voor de copy, het beeld en de uitwerking van alle online en offline communicatiemiddelen van deze campagne.

Marlous van de Wiel Communicatie­adviseur
Anouk Dijkstra Grafisch Vormgever
Marlous - senior communicatie adviseur - effectgroep

Zin in een fris idee voor jouw campagne?

Marlous is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Marlous via marlous@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 791.

Neem contact op Plan een afspraak