Home > Cases > Brands & Companies > Online evenement APM Terminals
APM Terminals

Online event

Wereldwijd verbinden

​​APM Terminals exploiteert een van ‘s werelds meest uitgebreide haven netwerken. Ze zijn de connectie tussen het transport van land en zee. Om de binding met de 22.000 wereldwijde medewerkers te behouden, organiseert APM Terminals eens per kwartaal een online event. En dat doen ze niet alleen, maar vaak mét onze effectmakers.

You have a marketing challengeIf we meet up, it is certain to turn into something great.

Search result

De uitdaging

Saamhorigheid en trots

De eerste editie van 2022 moest er één worden waarbij samenhang en connectie met het bedrijf centraal stonden. Een gevoel van saamhorigheid en trots. Persoonlijke verhalen en menselijke connectie moesten de boventoon voeren. Updates over strategische ontwikkelingen en plannen voor de aankomende jaren mochten ook niet ontbreken.

De uitwerking

Moving Stories

Effectgroep* ontwikkelde een creatief concept als gedachtegoed voor een dynamisch online programma. Het thema? Moving Stories. Met een link naar het dagelijkse werk van APM Terminals; het verplaatsen van containers en de persoonlijke verhalen van alle medewerkers. Onze effectmakers kozen bewust voor een talkshow setting om de afstand tussen collega’s en het management te verkleinen. Met elkaar zaten ze aan tafel en er was ruimte genoeg voor vragen.

Door een uitstekende online verbinding konden collega’s over de hele wereld deelnemen. Vanuit verschillende teams werden er videos ingestuurd en deze content werd getoond tijdens het evenement. Dit alles in een opvallende stage setting waarbij containers het decor waren. De studio zorgde daarmee voor herkenning en een gevoel van thuiskomen.

Het resultaat

Hoge score: 4,6 van 5

Een boeiend en meeslepend programma. Van begin tot eind. Boordevol interactie, persoonlijke verhalen, interessante bedrijfsupdates, verbinding tussen APM Terminals en haar medewerkers én collega’s onderling. Het evenement werd beoordeeld met een 4,6 (van 5). Bovendien werden er meer vragen gesteld dan dat er tijd was om deze live te beantwoorden. Hallo betrokkenheid! En volgens sommige APM Terminals-collega’s was het zelfs het beste online event van APM Terminals ooit.

Dus, op naar de volgende editie!

effectmakers

Team

Teamwork makes the dream work! Diverse expertises werden ingezet om een groot succes van deze opdracht te maken, van strategie tot creatie en van design tot projectmanagement.

Sandra Teune Senior Project Manager
Marissa Hans Creative
Séla Diender Project Manager
Sela Diender - project manager - effectgroep

Ook een succesvol online event?

Sela is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Sela via sela@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 790.

Contact Let's meet!