Home > Cases > Government & Non-profit organizations > QuaRijn | Arbeidscampagne met een hart
QuaRijn

Arbeidsmarktcampagne

Campagne en middelen

Zorginstelling QuaRijn, in Nederland vertegenwoordigd door 1.200 betaalde werknemers en 600 vrijwilligers, zocht een manier om nieuw personeel in de (ouderen)zorg aan te trekken. Of wij een arbeidsmarktcampagne wilden ontwikkelen. Maar dan eentje die écht zou raken en opvallen, ook bij bestaande medewerkers.

You have a marketing challengeIf we meet up, it is certain to turn into something great.

Search result

uitdaging

Het echt anders doen

Ons creatieve team had één missie: het moest anders worden, écht anders. De tone-of-voice, de beeldtaal, het hele plaatje. We spraken af dat we óf 100 punten wilden scoren met het creatief concept, of 0. Maar niet er tussen in. Geen voldoende, geen goed. Het moest anders. En het werd anders.

strategie

De 'waarom' centraal

We namen de functieprofielen uit veelvoorkomende vacatures onder de loep en realiseerden ons dat daar een enorme kans lag. Want het is niet QuaRijn die nieuwe medewerkers zoekt, maar het zijn ouderen die zoeken naar iemand die ze helpt, luistert, een praatje maakt, verzorgt. We kozen voor een strategie vanuit de zachte kant van het vak, de dieper liggende motivatie om voor dit vak te kiezen.

resultaat

Luisterkampioenen, gelukmakers en hartverwarmers

Vanuit de behoefte van de ouderen hebben we hen een stem gegeven in de campagne. Word jij mijn luisterkampioen? Mijn geluksmaker? Mijn hartverwarmer? De visuals zorgen ervoor dat de campagne extra positieve, emotionele lading krijgt. En de zorgprofessionals? Die reageren positief op de campagne, getuige de vele sollicitaties die tijdens en na de campagne volgden.

effectmakers

Team

Deze drie effectmakers stonden aan de tekentafel van de campagne en tekenden voor het creatief concept, de short-copy, key-visuals en inkoop van media. Onze kampioenen!

Simon Renes Creatief concept
Kirsten Flik Head of Creative
Mariëlle Timmers Projectmanager
Marlous van de Wiel

Ook toe aan sterke arbeidsmarktcommunicatie?

Marlous is er voor je en heeft antwoord op al je vragen!
Mail Marlous via marlous@effectgroep.nl of bel haar op 030 41 00 791.

Neem contact op